• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RÖPORTAJ
  • ÖZEL HABER
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • ASAYİŞ
  • YEREL
  • SPOR
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ DİĞER YAŞAM TARIM BİLİM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:23
Şanlıurfa’da vatandaşlara kritik uyarı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Güneydoğu'dan 94 Ülkeye Kuru Meyve İhracatı Gerçekleştirildi
EKONOMİ
Yayınlanma: 21 Eylül 2021 - 11:01

Güneydoğu'dan 94 Ülkeye Kuru Meyve İhracatı Gerçekleştirildi

2021 yılının 8 aylık sürecinde Türkiye genelinden toplam 870 milyon 251 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildiğini, bu rakamın 20’lik payı olan 172 milyon 348 bin dolarlık kısmının Güneydoğulu ihracatçılar tarafından 94 ülkeye ihraç edildiğini ifade eden Başkan Mehmet Çıkmaz bölge ihracatçılarını kutladı.

EKONOMİ
21 Eylül 2021 - 11:01
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Güneydoğu’dan 94 Ülkeye Kuru Meyve İhracatı Gerçekleştirildi
Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz 2021 yılının 8 aylık diliminde bölgeden toplam 172 milyon 348 bin dolar değerinde kuru meyve ihracatı gerçekleştirildiğini ifade ederek ürün bazında ilk sırada 71 milyon 143 bin dolarla Antep fıstığı, ikinci sırada 63 milyon 582 bin dolarla kuru kayısı ve üçüncü sırada 16 milyon 598 bin dolarla diğer meyve kurularının geldiğini açıkladı. Başkan Çıkmaz yılın 8 aylık diliminde Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 9 milyon 511 bin dolarlık kuru incir, 2 milyon 869 bin dolarlık ceviz çeşitleri, 2 milyon 538 bin dolarlık diğer kavrulmuş meyveler, 2 milyon 458 bin dolarlık kayısı ve zerdali çekirdeği, 2 milyon 46 bin dolarlık leblebi ve 1 milyon 92 bin dolarlık çam fıstığı ile badem, çekirdeksiz kuru üzüm, erik kurusu, değirmencilik ürünleri ve elma kurusu ihracatı gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
 
        
 
Güneydoğu’dan 94 ülkeye kuru meyve ihraç edildi
 
Birliğimize üye kuru meyve ihracatçılarının 2021 yılının 8 aylık diliminde dünya genelinde toplam 94 ülkeye kuru meyve ve mamulleri ihracatı gerçekleştirdiklerini de sözlere ekleyen Başkan Çıkmaz “Bu süreçte ihracatçılarımız 94 ülkeye toplam 172 milyon 348 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Ülke grupları bazında baktığımızda en fazla ihracatımızı bir önceki yılın aynı dönemine oranla 54,9’luk artışla 80 milyon 848 bin dolarla Avrupa Birliği ülkelerine, 40,2’lik artışla 26 milyon 551 bin dolarla Amerikan ülkelerine, üçüncü sırada ise 51,lik artışla 20 milyon 55 bin dolarla Ortadoğu ülkelerine gerçekleştirdik. Bu süreçte Asya ve Okyanusya ülkelerine 12 milyon 405 bin dolar, Eski Doğu Bloku Ülkelerine 11 milyon 454 bin dolar, diğer Avrupa ülkelerine 9 milyon 809 bin dolar, Türki Cumhuriyetlere 6 milyon 187 bin dolar ihracat gerçekleştirdik” dedi.
 
         
 
Kuru meyve en fazla Almanya İtalya ve Birleşik Devletlere gönderildi
 
Ülke bazlı ihracatı da değerlendiren Başkan Mehmet Çıkmaz bu süreçte en fazla ihracatın Almanya, İtalya, Birleşik Devletler, Irak, Fransa, İsrail, Çin Halk Cumhuriyeti, Birleşik Krallık, Hollanda ve Beyaz Rusya’ya gerçekleştirildiğini, toplam ülke sayısının ise bu süreçte 94 olduğunu sözlerine ekledi.
 
             
 
Kuru Meyve İhracatında Güneydoğulu İhracatçılar İkinci Sırada
 
Kuru Meyve Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz 2021 yılının 8 aylık diliminde Türkiye genelinden toplam 870 milyon 251 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini bu rakamın 20’lik payını Güneydoğulu ihracatçıların 172 milyon 348 bin dolarla gerçekleştirdiğini vurgulayarak bölge ihracatçılarını kutladı.
 
           
 
 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Zamlar peş peşe: Raflar değişti, fiyatlar yükseldi
Zamlar peş peşe: Raflar değişti, fiyatlar yükseldi
İnşaattan hizmete, Türkiye'nin ciro artışı %41’i aştı!
İnşaattan hizmete, Türkiye'nin ciro artışı %41’i aştı!
Başkan Kaya’dan yatırımcılara çağrı
Başkan Kaya’dan yatırımcılara çağrı
Tiryakilere kötü haber: Zam fırtınası sigara fiyatlarını uçurdu!
Tiryakilere kötü haber: Zam fırtınası sigara fiyatlarını uçurdu!
Son Haberler
İmza töreniyle dönüş: Kurumuş Şanlıurfaspor’da yine sahada!...
İmza töreniyle dönüş: Kurumuş Şanlıurfaspor’da yine sahada!...
Yaşam hakkı ihlaline sessiz kalınmadı: Urfa Barosu suç duyurusunda bulunuyor
Yaşam hakkı ihlaline sessiz kalınmadı: Urfa Barosu suç duyurusunda...
Zamlar peş peşe: Raflar değişti, fiyatlar yükseldi
Zamlar peş peşe: Raflar değişti, fiyatlar yükseldi
Urfa’da bir ilk: Kadın inisiyatifinden takas pazarı
Urfa’da bir ilk: Kadın inisiyatifinden takas pazarı
Şanlıurfa’da vatandaşlara kritik uyarı!
Şanlıurfa’da vatandaşlara kritik uyarı!
Akçakale’de Korkunç Kaza! Otomobil Takla Attı
Akçakale’de Korkunç Kaza! Otomobil Takla Attı

Ana Sayfa
RÖPORTAJ
ÖZEL HABER
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
ASAYİŞ
YEREL
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
TEKNOLOJİ
DİĞER
YAŞAM
TARIM
BİLİM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim